Upravitelj spletne trgovine

NK MB Tabor
Popovičeva ulica 14
2000 Maribor

info@nkmaribortabor.si

TRR: IBAN SI56 0443 0000 2072 325 (Nova KBM d.d.)
Matična številka: 2309165000
Davčna številka: 92875904 (nismo davčni zavezanec)
Vpis v register: 23.4.2008
Številka vpisa v Poslovni register Slovenije: 215-57/2015-2 pri AJPES, izpostava Maribor

Uporabniki spletne trgovine

Uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki uporablja sistem spletne trgovine. Za poslovanje s pravnimi osebami je potrebno kontaktirati našo komercialno službo. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za kupce, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov. NK MB Tabor in uporabniki medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne trgovine urejajo s temi splošnimi pogoji poslovanja.

Prijava

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Pred uporabo mora obiskovalec potrditi istovetnost vnesenih podatkov tako, da izbere povezavo v e-poštnem sporočilu, ki ga je prejel avtomatično ob registraciji. Po potrditvi obiskovalec postane uporabnik z uporabniškim imenom in geslom, s katerima lahko ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa tudi do svojega računa oziroma pridobi pravico do nakupa. Pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika, ter poslovni odnos med upraviteljem in uporabnikom. Prijava ni obvezna.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene so navedene v EUR, razen če ni to drugače zapisano. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku. V kolikor je cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bomo o tem obvestili in vam ponudili možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bomo tudi navedli. Izdelka ne bomo prodali po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, v kolikor je bil kupec o nastali napaki pravočasno obveščen. Pridružujemo si pravico, da napako popravimo v roku osmih delovnih dni od dne, ko je bilo naročilo oddano. Pridružujemo si pravico do spremembe opisov izdelkov in konfiguracij brez predhodnega obvestila.

Ažurnost podatkov

Upravitelj se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Vendar pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. V primeru, da uporabnik spletne trgovine ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko upravitelju napako sporoči preko kontaktnih podatkov. Upravitelj tudi ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne trgovine in nezmožnosti dostopa.

Naročanje

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroča izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke s potrdilom na gumb V košarico in nato Košarica, vpiše potrebne podatke o plačniku, prejemniku, načinu dostave in načinu plačila. Nato še enkrat pregleda naročilo in ga zaključi z gumbom naroči. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, v katerem je navedeno naročilo: številka naročila, naročeni izdelki, znesek naročila, način plačila in ostale splošne informacije. V kolikor izdelka / izdelkov ni na zalogi, je uporabnik o stanju naročila ponovno obveščen po elektronski pošti ali navedeni telefonski številki. O morebitni spremembi naročila oziroma preklica, mora kupec o tem obvestiti upravitelja strani, in sicer na e-mail narocilo@nkmaribortabor.si, kjer mora navesti številko naročila in datum naročila. V kolikor kupec naročila ne prekliče, se naročeni izdelki v dogovorjenem roku pripravijo in odpošljejo. Naročilo je zaključeno, ko kupec prejme vse naročene izdelke.

Odstop od nakupa in vračilo blaga

Uporabnik ima pravico, da kupljeno blago vrne, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, in sicer najkasneje v 14 dneh od prejema blaga, na e-mail narocilo@nkmaribortabor.si ali pisno na sedež društva. To sporočilo se šteje za sporočilo odstopu od pogodbe. Kupec mora nato blago vrniti v 14 dneh po pisnem sporočilu. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani ter v originalni, nepoškodovani embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa, ki ga prejmete ob prejemu blaga. Kupnino za vrnjene izdelke vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun. Denar vam vrnemo najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga.

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali v napačni barvi. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od prejema pošiljke in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek. V primeru reklamacije lahko kupec v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva zamenjavo izdelka, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga naše na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru z nami vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Način plačila

V spletni trgovini je omogočeno plačilo po predračunu z bančnim nakazilom na naš transakcijski račun. Pri plačilu po predračunu se plačilo izvrši tako, da nakažete znesek naročila na naš transakcijski račun. Pri oddaji naročila boste vse potrebne podatke o poteku plačila prejeli na vaš elektronski naslov. Takoj, ko bo plačilo vidno na našem transakcijskem računu, bomo naročilo dali v izdelavo. V primeru, da plačila ne izvedete v roku 14 dni, bomo vaše naročilo preklicali.

Varovanje osebnih podatkov

Upravitelj spletne trgovine se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Upravitelj bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje obvestil o naročilu, pošiljanje ponudb in računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje upravitelju zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji in morebitni potrditvi nakupa. Vsi podatki, ki jih uporabnik navede, so namenjeni le poslovanju upravitelja, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino ne odgovarjamo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih upravitelj zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Pritožbe

Ker spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, imamo učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko na nas obrnete preko elektronske pošte narocilo@nkmaribortabor.si. Po prejemu pritožbe vas bomo najkasneje v petih delovnih dneh obvestili o tem, kako dolgo jo bomo obravnavali in vas vseskozi obveščali o poteku postopka. Zavezujemo se tudi, da si bomo prizadevali po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Avtorske pravice

Spletna trgovina in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike izdelkov in grafika ter ostali nenašteti elementi prikazani v spletni trgovini so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.